Curriculum Vitae Nederlands

Curriculum Vitae Nederlands

Personalia:
Naam:                   Anouschka Schutte, B.Tr

Talen:
Nederlands (moedertaal), Engels, Spaans vloeiend, Duits, Frans redelijk
Beëdigd vertaler voor vertalingen Engels-Nederlands, Spaans-Nederlands en Nederlands-Engels (opgenomen in het Kwaliteitsregister Tolken en Vertalers onder registratienummer 41)

Relevante opleidingen:
Na een succesvolle tijd aan de Havo en het VWO heb ik eerst een jaar gestudeerd aan de HBO Lerarenopleiding Engels en Geschiedenis in Amsterdam, gevolgd door een jaar lerarenopleiding in Tilburg. Daarna besloot ik mijn geluk in het buitenland te beproeven en heb ik in 1993 een intensieve talenopleiding Spaans voor gevorderden aan het CLIC Talencentrum in Sevilla, Spanje gevolgd.

In 1994 werd het tijd voor een serieuze aanpak van mijn wens om vertaler te worden, en van 1994 tot 1998 heb ik de Opleiding Tolk-Vertaler (Engels en Spaans) aan de Hogeschool Maastricht gevolgd en met bijzonder goed resultaat afgesloten. Mijn stage heb ik gedaan aan de University of East Anglia, in Norwich (UK), waar ik daarna Linguistics and Popular Culture (linguïstiek en volksgeschiedenis) heb gestudeerd.

Omdat je als vertaler toch altijd bij moet leren, heb ik talloze cursussen en trainingen gevolgd, zoals een deeltijdstudie Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht, Nederland;  LOI Studie Medische Terminologie; Opleiding Voedingsdeskundige/Coach Weight Watchers Nederland;  LOI Opleiding Interculturele Communicatie. De meest recente cursus was een Minor Modern Britain (geschiedenis en politiek) aan de Hogeschool ITV in Utrecht.

Vakgebieden als vertaler:
Business management (Six Sigma, Management of Change, LEAN), Public Affairs management, Human Resources (arbeidsovereenkomsten, ontwikkelingsplanning, trainingen)
Geschiedenis (Europese geschiedenis, volksgeschiedenis, volkscultuur, archeologie)
Veterinaire geneeskunde, toxicologie, chemie, petrochemische toepassingen, biologie, biochemie, pathologie
Medische apparatuur, gezondheidszorg, milieu, gezondheid en veiligheid (EH&S-documentatie),veiligheidsdocumentatie, veiligheidstrainingen
Chemische etikettering, chemische veiligheidsbladen
Technische vertalingen (system migration, handleidingen ICT)
Beëdigde vertalingen van opleidingsdocumentatie en juridische documenten

Ik ben lid van het NGTV (Nederlands Genootschap voor Tolken en Vertalers) en geregistreerd bij het Bureau WBTV (nr 41) als volledig beëdigd vertaalster NE/EN/SP. 

 

Vertaler Spaans Engels Nederlands beëdigd medisch Eindhoven

Wie ben ik?

Een levenslustige midden-veertiger met een liefde voor taal, de jaren zeventig, kamperen en de zon! Klik HIER voor een kijkje in mijn leven.