Teksten schrijven/bewerken

Het schrijf-/redactieproces

Naast het vertalen van bestaande teksten, is het ook mogelijk om de teksten voor (bedrijfs)communicatie door mij te laten schrijven. Denk hierbij aan teksten voor websites, bedrijfspromotiemateriaal, blogs, trainingsmaterialen, workshopteksten, Powerpoint-presentaties, enzovoorts.

nousHoe gaat dat schrijfproces in zijn werk? Ik krijg een opdracht binnen en houd een kort gesprek met de opdrachtgever, waarbij ik een aantal gerichte vragen stel over de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Met deze informatie, en andere beschikbare bronnen, ga ik aan de slag. Tussendoor neem ik af en toe contact op, om dingen zo duidelijk mogelijk te krijgen. Het eindresultaat: teksten waarmee de opdrachtgever zichzelf goed kan presenteren. En voor mij is elke opdracht een leerervaring: ik leer iets over mijn klant en over zijn/haar product…dat is wat mijn vak zo mooi maakt!

Daarnaast is het ook mogelijk om teksten door mij te laten controleren op taalfouten en grammaticale ‘misstappen’. Hierbij zal ik zoveel mogelijk de eigen stijl van de opdrachtgever proberen te handhaven… (zie ook mijn blogje over Taalliefde en Taaltips).

Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail naar info@proactive-translations.nl of bel (tijdens kantooruren) naar 040-2118964

Onlangs werd mijn blogtekst over taalliefde gepubliceerd op www.schrijvenonline.org:  https://schrijvenonline.org/blog/taalnazi